Färsk ravioli med citron- och salviasmör

Färsk ravioli med citron- och salviasmör

60+ min Huvudrätt
Att göra sin egen ravioli är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna! Smör, salvia och citron är utmärkta smakkompisar till färskpasta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/farsk-ravioli-med-citron--och-salviasmor/

Gör så här

Pastadeg:
  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser.
  • Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln. Knåda ihop till en smidig deg.
  • Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
Fyllning:
  • Värm spenaten med 2 msk vatten i en stor stekpanna. Häll den varma spenaten i ett durkslag. Låt svalna och krama ur så mycket vätska som möjligt.
  • Mixa spenat, cottage cheese, ost, ägg, citronskal och muskot till en krämig smet. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en spritspåse eller bunke och ställ kallt.
Ravioli:
  • Dela degen i 4 bitar. Kavla ut en del i taget riktigt tunt, i pastamaskin eller med kavel. Pensla med uppvispad äggvita.
  • Spritsa eller klicka ut 1/4 av fyllningen med 5–6 cm mellanrum på halva degplattan. Vik försiktigt över den andra halvan som ett lock. Tryck till runt fyllningen för att få bort luft. Skär i fyrkanter med kniv eller degsporre.
  • Koka raviolin i omgångar i saltat vatten. Den är klar när kuddarna flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev.
Citronsmör:
  • Värm smör, salvia, citronskal och chili flakes i en stor stekpanna på svag värme. Vänd ner ravioli och blanda väl. Servera genast!.
Klart!
Energi:

618 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Pastadeg:
Durumvetemjöl
5 dl
Ägg
2
Äggulor
2
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk
Fyllning:
Färsk spenat
250 g
2 dl
1 dl
Ägg
1
Citron, finrivet skal
1
Malen muskot
¾ krm
Salt och svartpeppar
Till utbakning:
Äggvitor
2
Citronsmör:
75 g
Salviablad
½ kruka
Citron, finrivet skal
1
Chili flakes
¾ tsk