Dukkah med dillfrön

Dukkah med dillfrön

45 min
Dukkah är ett smakrikt frö-och nötströssel från Mellanöstern som passar att strö över det mesta. Vår variant smaksätts med rostade dill-, kummin- och sesamfrön.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dukkah-med-dillfron/

Gör så här

  • Hacka hasselnötterna. Rosta nötter och frön i en torr, varm stekpanna tills de är gyllene, ca 4-5 min.
  • Lägg genast över på ett fat, blanda med salt och låt svalna helt. Förvara i en burk med tättslutande lock.
Klart!

Denna kryddblandning med crunch passar utmärkt som strössel på t ex avokadomacka, ugnsbakad lax eller på rostade grönsaker.

Energi:

100 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Dukkah:
Hasselnötter
4 msk
Sesamfrön
4 msk
Dillfrön
1 tsk
Hela fänkålsfrön
1 tsk
Kumminfrön
1 tsk
Flingsalt
1 tsk