Drottningsylt
Nytt

Drottningsylt

30 min
När man kokar klassisk drottningsylt gör man det på en blandning av hallon och blåbär. Att koka egen sylt är ingen konst, se bara till att du har helt rena burkar att förvara sylten i. Drottningsylt är perfekt att klicka ner i yoghurten, att bre på rostat bröd, eller som topping på pannkakor eller våfflor.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/drottningsylt/

Gör så här

  • Koka ihop hallon, blåbär och socker i en kastrull, ca 20 min på medelvärme.
  • Skumma av under tiden det kokar.
  • Häll upp sylten i rengjorda burkar, sätt på locket och låt kallna. Förvara i kyl.
Klart!

Fär att sterelisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.

Energi:

1965 kcal

Fiber: 26,2 g
Protein: 6,2 g
Kolhydrater: 469,3 g
Fett: 3,8 g

Ingredienser

Frysta hallon
500 g
Frysta blåbär
250 g
Syltsocker
5 dl