Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Klassiskt danskt rågbröd med både syrlighet och sötma. Gott med sallad och ost till.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (120 st)

Mitt betyg:

Danskt rågbröd

Klassiskt danskt rågbröd med både syrlighet och sötma. Gott med sallad och ost till.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Gör så här:

Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en lös deg, ca 10 min. Låt jäsa 30 min. Sätt ugnen på 200°. Häll degen i en smord, avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Låt jäsa ca 30 min. Sänk temperaturen till 175°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler. Linda in brödet i en bakduk och låt det ligga till nästa dag.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 3285 kcal
  • Protein: 100 g
  • Kolhydrater: 406 g
  • Fett: 138 g
Skriv ut