Crema catalana med stjärnanis och citrus

Crema catalana med stjärnanis och citrus

Den största skillnaden mellan fransk crème brulée och spansk crema catalana är att den franska bakas i vattenbad och den spanska får stelna i kylskåp.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (37 st)

Mitt betyg:

Crema catalana med stjärnanis och citrus

Den största skillnaden mellan fransk crème brulée och spansk crema catalana är att den franska bakas i vattenbad och den spanska får stelna i kylskåp.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Koka upp grädde, mjölk och stjärnanis och sjud på svag värme ca 2 min. Ta upp stjärnanisen. Vispa samman socker och äggulor. Tillsätt citrusskal och majsstärkelse samt ½ dl av gräddmjölken och vispa någon minut. Tillsätt resten av mjölken, vispa ordentligt och häll sedan tillbaka i kastrullen. Sjud på svag värme ca 5 min under omrörning tills krämen börjar tjockna. Smeten får inte bli varmare än 85°. Vispa smeten ljummen i kallt vattenbad. Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl ca 3 tim. Strö råsocker jämnt över krämerna och bränn av dem med en gasbrännare eller under grill i ugnen tills sockret smält och fått fin brun färg.

Tips:

Bränn dem två gånger, sockra emellan, för ett extra knäckigt täcke.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 26 g
Skriv ut