Coq au vin

Coq au vin

Snabb variant av klassisk Coq au vin, men med kycklingfilé i vinet istället för tupp. Då får du snabbt till denna härliga franska maträtt.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (137 st)

Mitt betyg:

Coq au vin

Snabb variant av klassisk Coq au vin, men med kycklingfilé i vinet istället för tupp. Då får du snabbt till denna härliga franska maträtt.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 150 g färska champinjoner
  • Arla® Smör-&rapsolja
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 750 g potatis

Gör så här:

Skala och koka potatisen. Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen. Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock ca 5 min. Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Servera med den kokta potatisen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 25 g
Skriv ut