Citronpaj med maräng

Citronpaj med maräng

Krämig, sötsyrlig fyllning, frasig maräng och vansinnigt god. En klick grädde till och lyckan är fullständig!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (368 st)

Mitt betyg:

Citronpaj med maräng

Krämig, sötsyrlig fyllning, frasig maräng och vansinnigt god. En klick grädde till och lyckan är fullständig!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Pajdeg:

Citronkräm:

Maräng:

  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Till servering:

Gör så här:

Hacka ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en rund pajform och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna. Blanda citron, socker och ägg i en kastrull. Sjud på svag värme under ständig omrörning tills krämen har tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna. Bred ut krämen i pajskalet. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med ½ dl vatten tills temperaturen är 125°. Häll det heta sockret i äggvitan under vispning. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat. Fyll smeten i en spritspåse. Sätt ugnen på grill 250°. Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Gratinera i ugnen tills topparna har fått färg. Vispa grädden lätt och servera till pajen.

Källa:

Rekommenderade produkter