Ciabatta

Ciabatta

Så här bakar du Ciabatta med surdeg. Ciabatta är underbart goda helt naturella men också goda med lite hackade oliver eller soltorkade tomater i degen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (29 st)

Mitt betyg:

Ciabatta

Så här bakar du Ciabatta med surdeg. Ciabatta är underbart goda helt naturella men också goda med lite hackade oliver eller soltorkade tomater i degen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 st

Surdeg:

  • 15 g jäst
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 dl fint rågmjöl

Ciabattadeg:

  • 1 msk olivolja
  • 1½ tsk salt
  • 4 dl kallt vatten
  • 35 g jäst
  • 11 dl vetemjöl special
  • satsen med surdegar från dag 1

Gör så här:

Surdeg: Rör ut jästen i vattnet. Rör i mjölet. Täck över och låt stå i rumstemperatur ca 1 dygn. Ciabattadeg: Blanda olja, salt, vatten, surdeg och jäst i en bunke. Rör ner 10 dl av mjölet. Arbeta degen kraftigt. Degen blir ganska lös. Stjälp upp den på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Platta ut dem direkt på bakbordet till två avlånga kakor, ca 10x30 cm. Täck över med en bakduk och låt jäsa ca 1 tim. Skär varje kaka i 4 delar, tvärs över med en kniv så att varje del blir ca 8 cm bred. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl, täck över med en bakduk. Låt jäsa ytterligare ca 1 tim. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugnen 15–20 min tills bröden fått lite färg och känns lätta. Låt bröden kallna på galler utan bakduk.

Tips:

Det går lika bra med grahamsmjöl som fint rågmjöl.

Källa: