Chokladtårta med tryffel
Betyg  (417 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Chokladtårta med tryffel

Den allra ljuvligaste chokladtårta du kan tänka dig, lagom kladdig och med fantastisk chokladtryffel ovanpå. Vackert och raffinerat med pinjekärnor på toppen.

Receptet gäller för 15 bitar

Ingredienser

  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tryffel:

  • 1 12 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 200 g mörk choklad
  • 12 dl rostade pinjenötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme för servering. Skär i smala bitar.

Källa: