Chokladtårta med tryffel

Chokladtårta med tryffel

60+ min Efterrätt
Den allra ljuvligaste chokladtårta du kan tänka dig, lagom kladdig och med fantastisk chokladtryffel ovanpå. Vackert och raffinerat med pinjekärnor på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladtarta-med-tryffel/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  • Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
  • Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  • Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
  • Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme för servering. Skär i smala bitar.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 21 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Tryffel:
1½ dl
2 msk
Mörk choklad
200 g
Rostade pinjenötter
½ dl