Ceviche på pilgrimsmusslor

Ceviche på pilgrimsmusslor

60+ min Förrätt
Ceviche är en latinamerikansk delikatess på rå fisk eller skaldjur som marineras med lime och chili. Servera på nachos som tilltugg eller förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ceviche-pa-pilgrimsmusslor/

Gör så här

  • Tina och skiva pilgrimsmusslorna. Lägg dem i en skål. Blanda ner limesaft, chili och salt.
  • Ställ kallt ca 1 timme.
Tomatsalsa:
  • Tärna tomater, finhacka rödlök och vitlök. Grovhacka koriander.
  • Lägg i en skål och blanda ner chili flakes, socker, vinäger och salt.
Till servering:
  • Bred färskost på chipsen och toppa med tomatsalsa, pilgrimsmusslor och koriander.
Serveringsförslag:
Tomatsalsa
15 min
Tomatsalsa
(28)
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Frysta pilgrimsmusslor
8
Lime
saft av 2
Finhackad röd chili
1 msk
Salt
½ tsk
Tomatsalsa:
Tomater
2
Rödlök
½
Vitlöksklyfta
1
Färsk koriander
½ kruka
Chili flakes
½ tsk
Strösocker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Till servering:
150 g
Nachochips
Färsk koriander