Fetaoströra

Fetaoströra

10 min Buffé Förrätt
Fetaoströra är gott att servera till allt från grillad kyckling, på smörstekt baguette, som en klick på din grillade färsbiff, som ett litet smakrikt tillbehör till rostade rotfrukter eller bara som en underbar dipp till kalla grönsaksstavar. Snabbt, lätt och enkelt! Vi smaksätter festoströran med färsk basilika och olivolja.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fetaostrora/

Gör så här

  • Smula ner vitosten i en mixerbunke.
  • Skala och skiva vitlöken. Grovhacka stjälkar och blad på basilikan. Lägg ner i mixerbunken.
  • Tillsätt olivolja och mixa slätt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Klart!
Energi:

156 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 14 g

Ingredienser

150 g
Liten vitlöksklyfta
1
Färsk basilika
½ kruka
Kallpressad olivolja
2 msk
Salt och svartpeppar