Brownie med vanilj- och saltrostade frön

Brownie med vanilj- och saltrostade frön

En jättegod brownie med frön rostade i vanilj och salt. En spännande ny smak på en klassisk chokladkaka!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (7 st)

Mitt betyg:

Brownie med vanilj- och saltrostade frön

En jättegod brownie med frön rostade i vanilj och salt. En spännande ny smak på en klassisk chokladkaka!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl blandade frön, t ex linfrön, solrosfrön, pumpafrön
  • 10 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Röra ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver. Rosta frön i en torr, varm stekpanna. Rör i smör och flingsalt. Bred ut smeten i formen och strö på de rostade fröna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 15 g
Skriv ut