Brownie med vitchoklad- och färskostswirl

Brownie med vitchoklad- och färskostswirl

45 min Buffé Efterrätt
Imponera med en spännande variant på en klassisk chokladkaka. Extra lyxig brownie med vit choklad och färskost på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brownie-med-vitchoklad--och-farskostswirl/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
  • Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
  • Röra ihop ägg och socker i en bunke.
  • Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver.
  • Smält chokladen i micro eller över vattenbad, rör i färskosten.
  • Bred ut smeten i formen och klicka på chokladsmeten och dra runt så att det bildas mönster i kakan.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Låt svalna och skär kakan i rutor.
  • Förvara i kyl.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Rostade hasselnötter
100 g
250 g
Kakao
2 dl
Ägg
4
Strösocker
4½ dl
Salt
½ tsk
Vaniljpulver
2 krm
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Vit choklad
100 g
150 g