Brownie med apelsin och kardemumma

Brownie med apelsin och kardemumma

Brownie med apelsin och kardemumma är verkligen en höjdare till fikabordet! En ny och spännande smak på den klassiska chokladkakan.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (17 st)

Mitt betyg:

Brownie med apelsin och kardemumma

Brownie med apelsin och kardemumma är verkligen en höjdare till fikabordet! En ny och spännande smak på den klassiska chokladkakan.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • rivet skalet av 2 apelsiner
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Röra ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver, skal av apelsin och kardemumma. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 13 g
Skriv ut