Bresaola med lins- och grapesallad

Bresaola med lins- och grapesallad

30 min Buffé
En matig sallad med linser, vit ost och blodgrape. Salladen har lite vuxna smaker där bland annat grapefrukten ger både sötma och lite beskhet. Gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bresaola-med-lins--och-grapesallad/

Gör så här

  • Koka linserna nätt och jämnt mjuka enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
  • Skala och finhacka löken. Skär bort skalet från grapen och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem åt sidan.
  • Krama ur grapesaften och häll den i en rymlig skål. Rör i senap, olja, salt och peppar. Vänd ner linser och lök.
  • Lägg allt på ett fat och smula över ost. Fördela grape och persilja på salladen.
  • Servera med bresaolan.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Belugalinser
2 dl
Rödlök
1
Blodgrape
1
Dijonsenap
1 msk
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
150 g
Grovhackad bladpersilja
½ dl
Skivad bresaola
100 g