Bovetepannkakor

Bovetepannkakor

60+ min Huvudrätt Förrätt Frukost
Bovetepannkakor är helt glutenfria pannkakor! Välj om du vill servera dem fyllda med sött eller salt. Vi trycker att det är lika gott att servera dessa bovetepannkakor med strösocker, pressad citron och färska bär som med lagrad ost, dijonsenap och rökt skinka. Smeten blir bäst om den får stå till sig en stund innan den används.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bovetepannkakor/

Gör så här

  • Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Tillsätt 2 dl mjölk och vispa till en slät smet. Vispa ner resterande mjölk och ägg. Låt stå ca 30 min.
  • Värm en stekpanna. Tillsätt lite smör och grädda tunna galetter på ca 1 dl smet åt gången.
  • Håll pannkakorna varma i ugnen allteftersom de steks.
Klart!
Energi:

199 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Bovetemjöl
3 dl
Salt
½ tsk
Strösocker
2 tsk
6 dl
Ägg
3
ca 3 msk