Injera

Injera

1 tim Huvudrätt
Injera är fermenterade glutenfria pannkakor från Etiopien som bakas med teffmjöl. Vi har gjort en förenklad variant av dessa pannkakor, som egentligen ska jäsa och fermenteras i flera dagar. Dessa pannkakor är ett givet tillbehör till etiopiska kött- och grönsaksgrytor.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/injera/

Gör så här

  • Blanda torrjästen med 3 msk av det ljumma vatten i en stor skål. Låt stå ca 5 min.
  • Tillsätt 4 dl vatten, teffmjöl, bovetemjöl och salt och vispa till en jämn smet. Vispa i resterande ljummet vatten och täck med plastfilm. Låt jäsa 1 tim.
  • Blanda i det kokheta vattnet och låt stå i ytterligare 20 min.
  • Hetta upp lite olja i en stekpanna. Torka bort olja med hushållspapper så det bara är ett tunt lager olja i pannan.
  • Stek tunna pannkakor tills bubblor bildas på toppen. De steks bara på ena sidan. Ta pannan från värmen, lägg på ett lock och låt stå ca 15 sekunder. Lägg upp injeran på tallrik.
Klart!
Energi:

475 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 89 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Torrjäst
1 pkt
Ljummet vatten, ca 37°
8 dl
Teffmjöl
4 dl
Bovetemjöl
4 dl
Salt
2 tsk
Kokhett vatten
1 dl
Matolja, till stekning