Blue cheese sallad

Blue cheese sallad

20 min Buffé Förrätt
Grillad romansallad med krispiga krutonger, bacon och persilja toppad med en ädelostkräm. Passar alldeles utmärkt att servera som ensamrätt, eller som tillbehör till kött eller kyckling. Ädelostkrämen behöver du bara värma för att sedan ringla över salladen.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blue-cheese-sallad/

Gör så här

  • Halvera salladen längsmed. Hetta upp en grillpanna. Lägg salladen med snittytan nedåt. Grilla 3-4 min. Lägg över salladen på ett fat.
  • Stek bacon krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Värm ädelostkrämen i en liten kastrull under omrörning.
  • Ringla den varma ädelostdressingen över salladen. Toppa med bacon, krutonger och persilja. Salta och peppra.
Klart!
Energi:

264 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Romansallad eller cosmopolitansallad
2
Tärnat bacon
140 g
170 g
Krutonger
2 dl
Hackad bladpersilja
25 g
Flingsalt
Nymalen svartpeppar