Blomkålscurry med sötpotatis

Blomkålscurry med sötpotatis

45 min Huvudrätt
En härlig vegetarisk curry med blomkål och sötpotatis, kryddad med asiatiska smaker. Pressa lime över curryn för härligt syrlig smak och anpassa mängden chili efter önskad hetta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blomkalscurry-med-sotpotatis/

Gör så här

  • Koka linserna och riset enligt anvisning på respektive förpackningen.
  • Skala och skär sötpotatisen i ca 2x2 cm stora bitar. Skär purjolöken i ca 2 cm breda skivor. Dela blomkålen i mindre buketter.
  • Banka och strimla citrongräset. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
  • Fräs allt utom linser och ris i smör-&rapsolja 2–3 min.
  • Tillsätt buljongen. Låt koka 3–5 min tills sötpotatisen är knappt mjuk.
  • Rör ner färskost, mango chutney, curry, linser och spenat. Låt koka upp. Smaka av med salt.
  • Servera med limeklyftor och fullkornsris.
Klart!
Energi:

585 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 90 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Torkade belugalinser eller puylinser
1½ dl
Fullkornsris
2 dl
Sötpotatis
500 g
Liten purjolök
1
Blomkål
250 g
Citrongräs
1
Vitlöksklyftor
2
Röd chili
½
2 msk
Grönsaksbuljong
5 dl
150 g
Mango chutney
½ dl
Curry
1½ tsk
Färsk spenat
60 g
Salt
2 krm
Lime i klyftor
1