Grits

Grits

45 min Huvudrätt Förrätt
Grits är en krämig majsgröt som vi har smaksatt med riven cheddar och smör. Den här är toppad med vitlök- och jalapeñostekta räkor. Underbart gott! Grits kan du äta till både till frukost, förrätt eller som varmrätt. Detta recept är beräknat till fyra varmrättsportioner.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grits/

Gör så här

Grits:
  • Koka upp mjölk och kycklingbuljong.
  • Tillsätt majsmjöl och sjud ca 20 min under omrörning. Rör ner smör och ost. Ställ åt sidan.
Räkor:
  • Skala och finhacka vitlöken. Strimla jalapeño och salladslök.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek räkorna tills de blir rosa. Tillsätt vitlök och jalapeño. Stek ca 2 min.
  • Toppa grits med räkor, salladslök och chili flakes.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Grits:
5 dl
Kycklingbuljong
5 dl
Majsmjöl
2½ dl
50 g
150 g
Räkor:
Vannameiräkor, tinade
500 g
Vitlöksklyftor
3
Färska gröna jalapeño
2
Salladslök
1 knippe
25 g
Chili flakes
1 tsk