Aubergineburgare med blåmögelost

Aubergineburgare med blåmögelost

1 tim Huvudrätt
Goda, vegetariska hamburgare på pankopanerad aubergine. Burgarna toppar du med blåmögelost och serverar i lättrostade bröd med citronkokt rödlök och gurksallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aubergineburgare-med-blamogelost/

Gör så här

  • Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna.
  • Fortsätt med gurksalladen. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär halvmåneformade skivor.
  • Blanda gurka, purjolök, persilja, yoghurt, vitlök och salt. Ställ kallt.
  • Dela auberginen i 8 skivor, ½- 1 cm tjocka.
  • Strö salt på båda sidor av aubergineskivorna. Låt stå ca 20 min och torka sedan av.
  • Vispa upp ägget och 1 msk vatten.
  • Vänd aubergineskivorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i panko.
  • Stek aubergineskivorna i smör, ca 3 min på varje sida.
  • Dela bröden och rosta snittytan.
  • Fördela alla ingredienser mellan bröden och servera.
Klart!
Energi:

630 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 70 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Aubergine
1
Vetemjöl
½ dl
Salt
1 tsk
Ägg
1
Vatten
1 msk
Panko
1 dl
3 msk
4 skivor
Citronkokt rödlök:
Rödlökar
2
Citron
saften av 1
Strösocker
½ dl
Gurksallad:
Gurka
½
Fimstrimlad purjolök
1½ dl
Hackad färsk persilja
¼ dl
Rostade pumpakärnor
¼ dl
1 dl
Riven vitlöksklyfta
½
Salt
2 krm
Tillbehör:
Babyspenat
40 g
Hamburgerbröd
4