Aubergineburgare med blåmögelost

Aubergineburgare med blåmögelost

Goda, vegetariska hamburgare på pankopanerad aubergine. Burgarna toppar du med blåmögelost och serverar i lättrostade bröd med citronkokt rödlök och gurksallad.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (3 st)

Mitt betyg:

Aubergineburgare med blåmögelost

Goda, vegetariska hamburgare på pankopanerad aubergine. Burgarna toppar du med blåmögelost och serverar i lättrostade bröd med citronkokt rödlök och gurksallad.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Citronkokt rödlök:

  • 2 rödlökar
  • saften av 1 citron
  • ½ dl strösocker

Gurksallad:

Tillbehör:

  • 40 g babyspenat
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna. Fortsätt med gurksalladen. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär halvmåneformade skivor. Blanda ihop gurka, purjolök, persilja, yoghurt, vitlök och salt. Ställ kallt. Dela auberginen i 8 skivor ½- 1 cm tjocka. Strö salt på båda sidor av augbergineskivorna, låt stå ca 20 min och torka av. Vispa upp ägget och 1 msk vatten. Vänd aubergineskivorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i panko. Stek aubergineskivorna i smör, ca 3 min på varje sida. Dela bröden och rosta snittytan. Fördela alla ingredienser på bröden och servera.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Fett: 29 g
Skriv ut