Timjanstekt kalv med svartvinbärssky
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Stekt kalv med en god och vacker sås med svarta vinbär, istället för rödvinssås, som passar perfekt till kalvköttet och de glaserade rotfrukterna. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.
Ingredienser
Kalvytterfilé
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rapsolja
|
1 msk |
Svenskt Smör från Arla®
|
1 msk |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Vitlöksklyftor
|
4 |
Rotfrukter:
Persiljerötter
|
4 |
---|---|
Mandelpotatis
|
400 g |
Rapsolja
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Vitt portvin
|
2 msk |
---|---|
Arla Ko® Vispgrädde
|
1 dl |
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
Svartvinbärssky:
Svarta vinbär
|
2 dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
1 dl |
Svenskt Smör från Arla®
|
50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tips! Stek på köttet i stekpanna innan man skivor upp det, för bästa ”nystekta känsla”.
Kalvytterfilé kan bytas ut mot innanlår.
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
680 kcal
Näringsvärden per Per port exklusive tillbehör | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Fett: | 35 g |
Kolhydrater: | 53 g |

