Rödvinssky

Rödvinssky

30 min
Gör vilken vardag som helst till fest med en god rödvinssky. Får du sky över kan du frysa in i en islåda, bara att ta fram några kuber till nästa middag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodvinssky/

Gör så här

Gör så här:
  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite smör i en kastrull. Häll på vinet och reducera till hälften.
  • Häll i fond och vatten. Lägg ner timjankvisten och koka upp.
  • Sila skyn och smaka av med salt, peppar, socker och vinäger. Red ev med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  • Vispa ner smöret strax innan servering.
Klart!
Energi:

55 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Rödvin
2½ dl
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
Kalvfond
1 msk
Vatten
2½ dl
Färsk timjan
1 kvist
Salt och peppar
Strösocker
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
1 msk
Majsstärkelse
ev 1- 2 tsk