Rostad baguette med ost och svamp

Rostad baguette med ost och svamp

15 min Förrätt Mellanmål
Välsmakande baguette med kantareller och en god ost. Njut denna lyxiga macka som mellanmål eller förrätt med en kall öl eller ett glas mjölk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-baguette-med-kryddost-och-svamp/

Gör så här

  • Halvera baguetten på längden. Stek dem frasiga i 1 ½ msk smör i en stekpanna på båda sidor tills de har fått fin färg.
  • Ansa och dela svampen i mindre bitar och stek den i smör tills all vätska kokat in och den har fått fin färg.
  • Salta, peppra och stänk över vinäger. Vänd ner persiljan och låt svalna.
  • Skär osten i tjocka skivor. Lägg dem på bröden och toppa med svamp.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Halv baguette
1
3 msk
Färsk svamp, gärna kantareller
150 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Vitvinsvinäger
½ tsk
Finhackad bladpersilja
1 msk
150 g