Saffransbiscotti
1 tim 45 min
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
Fika
Frysbar
•
Biscotti, italienska skorpor, har redan blivit svenska klassiker. I detta recept kryddar vi dem med saffran. Saffransbiscotti är utmärkta som tilltugg till glöggen eller kaffet.
Ingredienser
|
Mandel
|
150 g |
|---|---|
| 75 g | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
|
Vetemjöl
|
7 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Biscotti kan smaksättas på många olika sätt.
Med choklad: Byt ut saffran mot 2 msk kakao som du först blandar med mjölet. Rör ner 100 g finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln.
Nötbiscotti: Byt ut mandlarna mot lika mycket nötter. Använd gärna olika sorter t ex valnötter eller pistagenötter. Hasselnötter som du först rostar i het stekpanna är väl värt att pröva.
Julkryddad biscott: Rör ner 1 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk nejlikor istället för saffran.
Näringsvärden, per st
Energi:
84 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 8,3 % | 1,7 g |
| Fett: | 34,9 % | 3,3 g |
| Kolhydrater: | 56,8 % | 11,7 g |