Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Vaniljhorn
Vaniljhorn
1 tim
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
Ljusa och spröda är vaniljhornen. Degen är helt osötad, istället strör du socker över kakorna när de kommit ur ugnen.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3702)
20 min
Chokladbollar
(23024)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27408)
55 min
Kärleksmums
(10888)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(777)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp i en bunke tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med händerna i bunken.
Ta upp degen på köksbänken. Rulla degen till två tjocka rullar och låt dem ligga dem i kylskåp ca 20 min.
Skär varje rulle i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne som du böjer och lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Rulla inte för tunt, då bryts kakorna lätt sönder när de är klara. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 12 min.
Kakorna ska inte få färg, men kännas lätta när de är klara. Låt kakorna svalna något på plåten.
Strö över rejält med socker och lyft över dem på ett galler för att svalna.
Klart!
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
200 g
Vaniljsocker
2 msk
Vetemjöl
5 dl
Garnering:
Strösocker
1 dl
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3702)
20 min
Chokladbollar
(23024)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27408)
55 min
Kärleksmums
(10888)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(777)
45 min
Sockerkaka
(6223)
Budget
25 min
Kladdkakemuffins
(1676)
Budget
1 tim
Pizzadeg
(959)
60+ min
Banankaka
(2720)
45 min
Smulpaj
(2005)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum