Grön räkpasta

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Grön räkpasta

En grön och god pasta med räkor och spenat i en krämig sås med crème fraiche. Pistagenötter ger lite crunch och extra smak. En lättlagad rätt som passar både till vardag och helg.

Ingredienser

Fullkornspasta
360 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Bladspenat
ca 100 g
2 dl
Skalade räkor
400 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Pistagenötter
½ dl
Färska örter, t ex dill och persilja

Gör så här

  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Fräs vitlök och spenat på medelvärme i 2-3 min tills vätskan har kokat bort. Tillsätt crème fraiche, räkor, salt och nymalen svartpeppar.
  • Blanda väl avrunnen pasta med såsen. Toppa med pistagenötter och färska örter. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

546 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,3 g
Protein: 23,4 % 31,4 g
Fett: 28,2 % 17,4 g
Kolhydrater: 48,4 % 65 g
https://www.arla.se/recept/gron-rakpasta/