Grön räkpasta
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En grön och god pasta med räkor och spenat i en krämig sås med crème fraiche. Pistagenötter ger lite crunch och extra smak. En lättlagad rätt som passar både till vardag och helg.
Ingredienser
Fullkornspasta
|
360 g |
---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
2 msk | |
Bladspenat
|
ca 100 g |
2 dl | |
Skalade räkor
|
400 g |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Pistagenötter
|
½ dl |
Färska örter, t ex dill och persilja
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
546 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,3 g |
Protein: | 23,4 % | 31,4 g |
Fett: | 28,2 % | 17,4 g |
Kolhydrater: | 48,4 % | 65 g |

