Räkpasta med hummerfond
Betyg  (137 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Räkpasta med hummerfond

Förföriskt god pasta med räkor och "fuskhummer" i form av fond. En snabblagad och jättegod lunch eller middagsrätt.

Antal portioner

Ingredienser

  • 200 g räkor utan skal
  • ca 300 g pasta
  • 250 g sockerärter
  • 1 12 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla® mjölk
  • 2 12 dl Kelda® mellangrädde
  • 2 msk konc hummerfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan och sockerärtor enligt anvisningarna på förpackningarna. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Tillsätt grädde, hummerfond och pressad vitlök. Låt såsen koka 3-5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med citronsaft och peppar. Blanda såsen med nykokt pasta och lättkokta sockerärtor.

Tips:

Räkor utan skal kan bytas ut mot 500g räkor med skal för 4 port.

Vill du lyxa till det, så byt ut räkorna mot fryst hummer.

Källa: