Pasta med räkor

Pasta med räkor

30 min Huvudrätt
Detta är en både krämig och smakrik pasta med räkor. Vi tycker att sardeller och kapris är en strålande smakkombo med färska räkor, fänkål, vitt vin och grädde. Testa denna pasta med räkor till både vardag och fest. Kom ihåg att det är gästerna som ska vänta på pastan, inte tvärtom!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-med-rakor/

Gör så här

  • Skala räkorna. Ställ åt sidan.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Skiva chili och fänkål.
  • Koka pastan al dente.
  • Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs lök, vitlök, chili och fänkål på svag värme 3–4 min.
  • Tillsätt sardeller, kapris och vin. Sjud ca 5 min.
  • Rör ner grädde och sjud ytterligare 3-4 min.
  • Blanda ner avrunnen pasta och räkor i såsen. Smaka av med salt.
  • Toppa med hackade örter. Servera pasta med räkor direkt.
Klart!
Energi:

677 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Räkor med skal
500 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
3
Röd chili
1
Fänkål
1
Spaghetti
400 g
25 g
Sardellfiléer
6
Kapris
1 msk
Vitt vin
1½ dl
2 dl
Färsk persilja och dill