Saffranspasta med kyckling och räkor
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En lyxig kyckling- och räkpasta med ljuvlig smak av saffran, fänkål och tomat. Denna pasta går snabbt att laga och passar utmärkt att bjuda på vid festligare tillfällen!
Ingredienser
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Skalade räkor avrunnen vikt
|
200 g |
|
Kycklingbröstfilé
|
300 g |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 kuvert |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Fänkål
|
1 |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
| 1 msk | |
| 2 dl | |
|
Vitt matlagningsvin
|
2 dl |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Babyspenat
|
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vinet kan bytas ut mot lite citron (1/2 dl vitt vin = 1/2 msk pressad citron+ 2 msk vatten)
Näringsvärden, per port
Energi:
661 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 25,7 % | 41,8 g |
| Fett: | 29,1 % | 21,8 g |
| Kolhydrater: | 44 % | 71,6 g |