• Artiklar
  • Grillade hamburgare – recept och tips
Grillskolan

Grillade hamburgare – recept och tips

Grillade hamburgare – recept och tips

Ingen hamburgare går upp mot en grillad hamburgare. Släng på dina favorittillbehör och du har en perfekt måltid! Här har vi samlat våra bästa tips för att grilla hamburgare som blir riktigt goda.

Vilken färs passar bäst till hamburgaren och hur ska den vara mald?

Hamburgare kan du göra rakt upp och ner på rå köttfärs, gärna lite extra grovmalen, och salt. Välj nötfärs för mustig smak, blandfärs för extra saftig burgare och prova gärna lamm- eller kycklingfärs också som variation. När burgaren börjar bli klar kan du lägga på brödet en stund på gallret och låta en skiva ost få smälta på köttet – underbart gott!

Hur länge ska hamburgaren grillas?

Tre minuter på varje sida på gallret är perfekt för en burgare på 100 gram, när det börjar sippra ut köttsaft börjar den bli klar.

Vilken temperatur ska hamburgaren vara?

Har du en köttermometer kan du satsa på en temperatur på runt 68-70°C för en genomstekt burgare.

När hamburgaren fastnar på grillen

För att hamburgaren inte ska fastna på grillen är det viktigt att gallret är ordentligt varmt innan du lägger på den. Se även till att inte vända den för tidigt, den kommer släppa om du väntar lite.

Upptäck våra recept på grillade hamburgare

hogrevsburgare.jpeg

Högrevsburgare med bacon och cheddar

dubbelburgare.jpeg

Dubbelburgare trippel cheese med karamelliserad lök

grillaburgare.jpeg

Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Se alla våra recept med grillade hamburgare här