Chokladtryffel med glögg och mandel

Chokladtryffel med glögg och mandel

60+ min
Chokladtryffel med en skvätt glögg som smälter i munnen. Chokladtryffeln rullas sedan i hackad mandel. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladtryffel-med-glogg-och-mandel/

Gör så här

  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  • Blanda grädde, vaniljfrön, vaniljstång och honung i en kastrull. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt dra en stund.
  • Rosta mandeln i en torr varm panna tills den får lite färg.
  • Sila gräddblandningen över chokladen.
  • Tillsätt smör och glögg, mixa chokladsmeten med stavmixer tills det blir blankt. Häll i en form och kyl ner, ca 30 min.
  • Forma små kulor och rulla i mandeln.
Klart!
Energi:

50 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 3 g
Video
Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

Mörk choklad
250 g
Vaniljstång
½
1 dl
Honung
3 msk
50 g
Glögg
1 msk
Hackad mandel
100 g