Chokladtryffeltårta

4 tim Efterrätt Fika
Chokladtryffeltårta

Lyxig chokladtryffeltårta att bjuda särskilt matglada vänner på. Hackade biscotti och rostad mandel ger chokladtryffeltårtan en extra dimension.

Ingredienser

Rostad mandel
1 dl
1 dl
50 g
Mörk choklad, minst 50% kakao
300 g
Italienska mandelskorpor
15
1 dl

Gör så här

  • Skär mandeln i halvor.
  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta.
  • Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten.
  • Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
  • Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl minst 4 tim.
  • Ta tårtan ur formen och strö över flingsalt. Skär den i bitar med en vass kniv.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

119 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,5 g
Protein: 7,5 % 2,2 g
Fett: 70,6 % 9,5 g
Kolhydrater: 21,9 % 6,4 g
https://www.arla.se/recept/chokladtryffeltarta/