Jultårta
Betyg  (52 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Jultårta

En härlig jultårta med choklad och en skvätt glögg i smeten. Jultårtan är som en kladdkaka och är gott med en klick vispgrädde till.

Receptet gäller för 1 st

Ingredienser

  • 200 g Arla® Svenskt Smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 12 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk vinglögg

Till garnering:

  • florsocker

Till servering:

  • 3 dl Arla® vispgrädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm). Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30 min. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna. Sikta ev. över lite florsocker. Vispa grädden och servera den kall till tårtan.

Källa:

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 5330 kcal
  • Protein: 56 g
  • Kolhydrater: 437 g
  • Fett: 373 g