Festlig fisk med krämig spenat

Festlig fisk med krämig spenat

20 min Huvudrätt
Festlig i all sin enkelhet är denna härliga fiskrätt med gnistrande Belugalinser och smak av citron och bladspenat. Serveras gärna med delikatess eller färskpotatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/festlig-fisk-med-kramig-spenat/

Gör så här

  • Skölj och koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka löken till såsen. Fräs löken i smör i en kastrull.
  • Tillsätt crème fraiche, vatten och fiskfond. Koka utan lock 5 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten strax innan servering.
  • Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en traktörpanna eller kastrull.
  • Häll på vatten så att det precis täcker fisken. Tillsätt salt, lagerblad och pepparkorn. Låt sjuda ca 5 min under lock tills fisken är färdig.
  • Servera fisken med spenatsås, linser, citronklyftor och ev kokt potatis.
Klart!

Vitpepparkorn kan bytas ut mot svartpepparkorn.

Energi:

495 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Torskrygg
600 g
Salt
1 tsk
Lagerblad
2
Hela vitpepparkorn
5
Belugalinser
1 dl
Spenatsås:
Gul lök
1
1 msk
2 dl
Vatten
1 dl
Fiskfond
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Babyspenat
100 g
Citron
1