Festlig fisk med krämig spenat
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Festlig i all sin enkelhet är denna härliga fiskrätt med gnistrande Belugalinser och smak av citron och bladspenat. Serveras gärna med delikatess eller färskpotatis.
Ingredienser
|
Torskrygg
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Hela vitpepparkorn
|
5 |
|
Belugalinser
|
1 dl |
|---|
Spenatsås:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
| 1 msk | |
| 2 dl | |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Fiskfond
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Babyspenat
|
100 g |
|
Citron
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vitpepparkorn kan bytas ut mot svartpepparkorn.
Näringsvärden, per port
Energi:
387 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 37,6 % | 35,8 g |
| Fett: | 46,6 % | 20,4 g |
| Kolhydrater: | 15,8 % | 15 g |