Tomatglass

Tomatglass

60+ min Efterrätt
Tomatcurd ger spännande smak åt denna härliga glassdessert. Curd som blir över passar bra på rostat bröd eller till smakrik ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tomatglass/

Gör så här

Glass:
  • Blanda tomatcurd och crème fraiche. Häll i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim.
  • Låt stå i kyl ca 30 min innan servering.
  • Servera med t ex hårdost och grissini eller kex.
Tomatcurd:
  • Skålla och skala tomaterna. Dela och kärna ur dem. Mixa med tomatpuré.
  • Skala citronen med potatisskalare. Strimla skalen och pressa ur citronsaften. Dela vaniljstången på längden.
  • Vispa ihop socker och ägg i en kastrull. Blanda i tomatmos, citronskal, citronsaft och vaniljstång.
  • Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
  • Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar.
  • Häll krämen i glasburkar och låt stå i kyl över natten.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Tomatcurd
3 dl
2 dl
Recept på tomatcurd, ca 5 dl:
Solmogna tomater
500 g
Tomatpuré
2 msk
Citron
½
Vaniljstång
½
Strösocker
3 dl
Ägg
4
100 g