Havrekakor med rabarber

Havrekakor med rabarber

30 min Buffé Mellanmål
En liten knaprig kaka till kaffet. Sagolik, med ett syrligt stänk av rabarber!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havrekakor-med-rabarber/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär rabarbern i 1–2 cm tjocka bitar.
  • Rör samman smör och socker i en bunke. Tillsätt havregryn och mjöl och rör ihop till en deg.
  • Forma degen till kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Tryck ner en bit rabarber i varje kula.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

70 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Späd rabarber
1
150 g
Strösocker
1 dl
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
2 dl