Rabarberkaka med havregryn

Rabarberkaka med havregryn

1 tim Buffé Mellanmål Efterrätt
Denna rabarberkaka är saftig och helt oemotståndlig. Servera den gärna med en klick krämig, syrlig smetana på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberkaka-med-havregryn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rosta först havregrynen i en torr varm stekpanna.
  • Ta upp dem och fräs rabarbern lätt i smör-&rapsolja. Rör ner 1 ½ dl havregryn, honung och kanel i pannan.
  • Vispa ihop socker och ägg. Rör i smör-&rapsolja och mjöl blandat med bakpulver.
  • Smörj en bakform och strö i resten av havregrynen. Häll smeten i formen. Fördela rabarberblandningen över smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Servera med smetana.
Klart!
Energi:

425 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Havregryn
2 dl
Rabarber i skivor
200 g
2 msk
Flytande honung
2 msk
Malen kanel
1 tsk
Strösocker
2 dl
Ägg
3
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
½ tsk
Till servering:
2 dl