Rabarberkaka med cashewnötter

45 min
Arbetstid: 25 min
Dessert Fika
Frysbar
Rabarberkaka med cashewnötter

Festfin rabarberkaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen. Den perfekta desserten till kalas och midsommar!

Ingredienser

150 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
1 dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk

Fyllning:

Rabarber
150 g
Potatismjöl
1 tsk
Saltrostade cashewnötter
1 dl
Vaniljsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Rör ihop smör, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter
  • Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt.
  • Strö först rabarber och sedan nötter över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Sikta över vaniljsocker vid servering.
Markera receptet som tillagat

Det går bra att byta ut smöret mot Arla Köket Smör 60%.

Näringsvärden, per bit

Energi:

267 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,5 g
Protein: 6,4 % 4,2 g
Fett: 51,4 % 15,5 g
Kolhydrater: 42,2 % 27,7 g
https://www.arla.se/recept/rabarberkaka-med-cashewnotter/