Kladdkaka med mörk choklad
1 tim 10 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Mustig, intensivt chokladsmakande kladdkaka som bakas med mörk choklad istället för kakao i smeten. Baka denna kladdkaka minst en dag före servering för bästa smak.
Ingredienser
Mörk choklad
|
250 g |
---|---|
Kallt, starkt kaffe
|
1 dl |
250 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
4 |
Salt
|
2 krm |
Till servering:
Florsocker
|
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
356 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 4,9 % | 4,3 g |
Fett: | 65,8 % | 26,5 g |
Kolhydrater: | 29,3 % | 25,7 g |

Video
Kladdkaka – rör ihop smeten
En kladdkaka är enkel att baka, men det är viktigt att röra istället för att vispa ihop smeten. Här visar stjärnkocken Johanna Westman hur du rör ihop smeten på allra bästa sätt för att få kladdkakan härligt kladdig.

