Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Skurna franska pepparkakor
Skurna franska pepparkakor
45 min
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
Den här pepparkaksdegen behöver du inte kavla. Skär den i tunna skivor med en vass kniv och lägg på plåten.
Andra liknande recept
Mjuk pepparkaka
(300)
Pepparkakor
(122)
60+ min
Pepparkaksdeg
(738)
1 tim
Ädeloststubbe med pepparkaka
(4)
10 min
Kristyr
(161)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Vispa smör, socker och sirap tills det blir ljust och poröst. Använd gärna elvisp.
Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Vispa på låg hastighet tills det blir en smulig deg.
Tryck ihop smulorna med handen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk.
Gör en rulle av degen, tjock som ett kvastskaft, ca 4 cm i diameter. Platta till rullen så att den blir fyrkantig.
Vira in rullen i plastfolie och lägg den i kylen över natten.
Sätt ugnen på 175°.
Skär rullen i tunna skivor med en riktigt vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna kallna på plåten.
Klart!
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
100 g
Strösocker
1 dl
Ljus sirap
½ dl
Malen ingefära
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen malen kryddnejlika
½ tsk
Bikarbonat
½ tsk
Vetemjöl
ca 3 dl
Hackad mandel
100 g
Andra liknande recept
Mjuk pepparkaka
(300)
Pepparkakor
(122)
60+ min
Pepparkaksdeg
(738)
1 tim
Ädeloststubbe med pepparkaka
(4)
10 min
Kristyr
(161)
15 min
Ädelostkräm
(22)
1 tim
Cake pops på pepparkakor
(129)
35 min
Pepparkaksmuffins
(75)
50 min
Mjuk pepparkaka med lingonfrosting
(57)
60+ min
Skurna pepparkakor
(44)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum