Skurna franska pepparkakor

45 min Efterrätt Fika
Frysbar
Skurna franska pepparkakor

Den här pepparkaksdegen behöver du inte kavla. Skär den i tunna skivor med en vass kniv och lägg på plåten.

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Ljus sirap
½ dl
Malen ingefära
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen malen kryddnejlika
½ tsk
Bikarbonat
½ tsk
Vetemjöl
ca 3 dl
Hackad mandel
100 g

Gör så här

  • Vispa smör, socker och sirap tills det blir ljust och poröst. Använd gärna elvisp.
  • Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Vispa på låg hastighet tills det blir en smulig deg.
  • Tryck ihop smulorna med handen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk.
  • Gör en rulle av degen, tjock som ett kvastskaft, ca 4 cm i diameter. Platta till rullen så att den blir fyrkantig.
  • Vira in rullen i plastfolie och lägg den i kylen över natten.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär rullen i tunna skivor med en riktigt vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna kallna på plåten.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

63 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,8 % 0,9 g
Fett: 49,1 % 3,5 g
Kolhydrater: 45,1 % 7 g
https://www.arla.se/recept/skurna-franska-pepparkakor/