Klassisk chokladtryffel

4 tim Efterrätt
Klassisk chokladtryffel

Klassiskt recept på en liten chokladtryffel. Oemotståndligt god med mustig smak av choklad. Välj gärna en chokladkaka av god kvalité.

Ingredienser

1½ dl
100 g
Mörk choklad ca 50% kakaohalt
300 g
Kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel

Gör så här

  • Hacka chokladen. Värm grädde och smör till ca 75 °. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält helt.
  • Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar.
  • Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.
Markera receptet som tillagat

Tryffelsmeten kan smaksättas efter önskemål med t ex kaffepulver, finrivet apelsinskal, kardemumma eller valfri likör. Fantasin sätter gränser!

Näringsvärden, per bit

Energi:

75 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0 g
Protein: 4,3 % 0,8 g
Fett: 74,5 % 6,3 g
Kolhydrater: 21,2 % 3,9 g
Klassisk chokladtryffel
Video Klassisk chokladtryffel – så gör du

https://www.arla.se/recept/fransk-chokladtryffel/