Chokladknäck

Chokladknäck

45 min
Kakao i smeten ger knäcken en rolig och god omväxling. Förvara färdig knäck torrt och svalt, men inte i kylen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladknack/

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet. Koktid 20-35 min.
  • Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
  • Kulprovet: häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Klart!

Dubblera inte satsen utan koka i två omgångar istället, då slipper du misslyckas.

Video
Bästa knäcktipsen

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Kakao
2 msk
Rostad, hackad mandel
¾ dl
2 msk