Daimtryffel

2 tim
Daimtryffel

Barnsligt god daimtryffel får vuxen smak av konjak. Gör dubbel sats så räcker det till fler!

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad minst 50 % kakaohalt
300 g
1 dl
Konjak
2 msk
Daim
100 g
Kakao

Gör så här

  • Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och konjak.
  • Låt smeten kallna i kylen ca 30 min.
  • Hacka daim och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim.
  • Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.
Markera receptet som tillagat

Man kan även byta ut konjaken mot likör.

Näringsvärden, per bit

Energi:

80 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0 g
Protein: 5,6 % 1,1 g
Fett: 64,5 % 5,8 g
Kolhydrater: 28,1 % 5,5 g
Daimtryffel
Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/daimtryffel/