Köttfärsbiffar med rödbetor

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag
Köttfärsbiffar med rödbetor

Köttfärsbiffar med söta rödbetor och syrlig och salt, vit ost. En perfekt smakmatchning och jättegott till dessa köttfärsbiffar.

Ingredienser

Nötfärs
350 g
Vitlöksklyfta
1
Rödbetor
150 g
Hackad färsk persilja
1 dl
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
2 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Zucchini
350 g
Frysta haricots verts
250 g
Kikärter à 400 g
1 burk
50 g

Gör så här

  • Skala och hacka vitlöken. Skala och grovriv rödbetorna.
  • Blanda färsen med vitlök, rödbetor, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl av grädden till en jämn smet.
  • Forma 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.
  • Häll resten av grädden och soja i pannan. Låt koka någon min.
  • Skär zucchinin i skivor och dela på haricots verts, stek i resten av smöret och vänd ner kikärtorna. Smula över osten.
  • Servera biffarna och såsen med de stekta grönsakerna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

480 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,2 g
Protein: 25,2 % 29,8 g
Fett: 57,1 % 31 g
Kolhydrater: 17,7 % 20,9 g
https://www.arla.se/recept/kottfarsbiffar-med-rodbetor/