Glaserade kycklingben med haricots verts

Glaserade kycklingben med haricots verts

45 min Huvudrätt
Ugnsstekta kycklingben med vår glaze på citron, honung och senap är underbart goda. Kycklingbenen serveras med läckra, ljumma haricots verts i vinägrett.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glaserade-kycklingben-med-haricots-verts/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200º.
  • Blanda honung, citronskal, citronsaft och senap i en kastrull. Koka ihop till en simmig glaze.
  • Vänd kycklingbenen i glazen och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Stek i mitten av ugnen 30-35 min, kontrollera med en sticka att köttsaften är klar. Salta och peppra kycklingen.
  • Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 min. Häll av vattnet.
  • Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lök, olja och vinäger.
  • Häll dressingen över de varma bönorna och smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja.
  • Servera bönorna till kycklingen.
Klart!

1 msk grov dijonsenap kan bytas ut till 1/2 msk dijonsenap och 1/2 msk grovkornig senap

Ingredienser

Kycklingben
8
Salt och peppar
Citron- och senapsglaze:
Flytande honung
2 msk
Citron, rivet skal och saft
1
Grov dijonsenap
1 msk
Ljumma haricots verts:
Färsk haricots verts
200 g
Schalottenlökar
2
Olivolja
1 dl
Vitvinsvinäger
4 msk
Salt och peppar
Hackad bladpersilja
2 msk