Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Glaserade kycklingben med haricots verts
Glaserade kycklingben med haricots verts
45 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Ugnsstekta kycklingben med vår glaze på citron, honung och senap är underbart goda. Kycklingbenen serveras med läckra, ljumma haricots verts i vinägrett.
Andra liknande recept
Budget
40 min
Kycklingfilé i ugn
(130)
45 min
Kycklinglår i ugn
(161)
45 min
Kycklingfärsbiffar
(36)
Budget
60+ min
Kycklingpaj
(2002)
Kycklingpasta med spenat och parmesan
(628)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200º.
Blanda honung, citronskal, citronsaft och senap i en kastrull. Koka ihop till en simmig glaze.
Vänd kycklingbenen i glazen och lägg dem i en ugnssäker form.
Stek i mitten av ugnen 30-35 min, kontrollera med en sticka att köttsaften är klar. Salta och peppra kycklingen.
Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 min. Häll av vattnet.
Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lök, olja och vinäger.
Häll dressingen över de varma bönorna och smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja.
Servera bönorna till kycklingen.
Klart!
Tips:
1 msk grov dijonsenap kan bytas ut till 1/2 msk dijonsenap och 1/2 msk grovkornig senap
Ingredienser
Kycklingben
8
Salt och peppar
Citron- och senapsglaze:
Flytande honung
2 msk
Citron, rivet skal och saft
1
Grov dijonsenap
1 msk
Ljumma haricots verts:
Färsk haricots verts
200 g
Schalottenlökar
2
Olivolja
1 dl
Vitvinsvinäger
4 msk
Salt och peppar
Hackad bladpersilja
2 msk
Andra liknande recept
Budget
40 min
Kycklingfilé i ugn
(130)
45 min
Kycklinglår i ugn
(161)
45 min
Kycklingfärsbiffar
(36)
Budget
60+ min
Kycklingpaj
(2002)
Kycklingpasta med spenat och parmesan
(628)
10 min
Currysås
(111)
25 min
Pad thai
(300)
60+ min
Kycklingklubbor i ugn
(66)
45 min
Butter chicken
(89)
20 min
Enkel kycklinggryta
(434)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum