Champinjonsoppa

Champinjonsoppa

30 min Huvudrätt Förrätt
Champinjonsoppa är fantastiskt gott. Välj om du vill servera den som förrätt, receptet räcker då till 6 personer, eller som varmrätt med nybakat bröd. Kryddad med körvel får den en spännande smak som passar jättebra i den milda champinjonsoppan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/champinjonsoppa/

Gör så här

  • Skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  • Fräs lök och svamp i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt det koka in ca 2 min.
  • Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka soppan under lock på medelvärme ca 10 min.
  • Mixa den och häll tillbaka i kastrullen.
  • Tillsätt grädde och körvel. Smaka av med peppar.
  • Värm champinjonsoppan och servera genast.
Klart!

Ingredienser

Färska champinjoner
500 g
Schalottenlökar
4
Vitt vin
2 dl
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl
Färsk körvel
½ dl
Vitpeppar
2 krm