Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Vitlöksgratinerade musslor
Vitlöksgratinerade musslor
15 min
Förrätt
•
Se kommentarer
Saffran och vitlök ger musslorna läcker smak och fin färg.
Andra liknande recept
1 tim
Paella
(445)
45 min
Bouillabaisse
(146)
45 min
Jambalaya
(38)
1 tim
Rimmad torskrygg med blåmusselsås och jordärtskocka
(19)
30 min
Fiskgryta gremolata
(27)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Häll av musslorna och fördela dem i 4 portionsformar.
Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop crème fraiche, vitlök och saffran. Klicka det över musslorna och strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen 10-12 min. Servera med tunt rågbröd.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
135 kcal
Protein:
9 g
Kolhydrater:
10 g
Fett:
6 g
Ingredienser
Konserverade musslor
250 g
Vitlöksklyfta
1
Arla Köket® Lätt crème fraiche
1 dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Arla Köket® riven ost mager
4 msk
Andra liknande recept
1 tim
Paella
(445)
45 min
Bouillabaisse
(146)
45 min
Jambalaya
(38)
1 tim
Rimmad torskrygg med blåmusselsås och jordärtskocka
(19)
30 min
Fiskgryta gremolata
(27)
Budget
20 min
Moules frites
(22)
40 min
Musslor med örter och vitlök
(20)
60+ min
Pasta vongole
(3)
Budget
Musselsoppa
(6)
45 min
Blåmusslor med bacon och äpple
(51)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum