Moules frites

Moules frites

20 min Huvudrätt Förrätt
Vin- och gräddkokta blåmusslor med nyfriterad pommes frites känns riktigt lyxigt, men är både billigt och enkelt att lyckas med. Var noga med att tvätta musselskalen väl och släng bort de som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/moules-frites/

Gör så här

  • Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga.
  • Skala och finhacka lök, morot och rotselleri. Fräs det i smör i en stor gryta utan att det tar färg.
  • Tillsätt vinet, koka upp, lägg i musslorna och sätt på locket. Sjud ca 5 min.
  • Häll på grädden, koka upp och rör ner persiljan precis innan servering.
  • Släng de musslor som inte öppnat sig. Servera med nyfriterade pommes frites.
Klart!
Energi:

892 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 60 g

Ingredienser

Blåmusslor
2 kg
Gul lök
1
Morot
1
Rotselleri
50 g
1 msk
Torrt vitt vin
2 dl
Hackad bladpersilja
½ dl
3 dl
Till servering:
Pommes frites, gärna hemlagade
600 g