Brysselkålspaj
                                
                                    1 tim 20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Buffé
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Matlåda
                                    Middag
                                    Tillbehör
                        
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
        
    Servera brysselkål på nytt sätt - i en paj med rödlök, grädde och riven lagrad ost som lyfter smakerna och gör pajen till en succé.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     
                                 | 
                                2½ dl | 
|---|---|
| 75 g | |
| ½ dl | 
Fyllning:
| 
                                     
                                            
                                                Rödlökar
                                            
                                     
                                 | 
                                3 | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Brysselkål
                                            
                                     
                                 | 
                                500 g | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
| 2 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     
                                 | 
                                3 | 
| 1 dl | |
| 3 dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Som varmrätt räcker den till 4 port.
Näringsvärden, per port
Energi:
486 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g | 
| Protein: | 13 % | 15,6 g | 
| Fett: | 63,4 % | 34,8 g | 
| Kolhydrater: | 23,6 % | 28,2 g |